Krukkeudvalg

Vi har pt. kun almindelige potter tilbage. Se billede nedenfor:

Frostsikring af krukker

Som udgangspunkt findes der ikke nogen krukker, som er 100% frostsikre. “Frostsikre krukker” er en betegnelse, som man bruger om krukker, der er produceret til det skandinaviske klima, hvilket vil sige, at de er hårdfør overfor frost.

Alle vores krukker er netop produceret til det danske klima – så vores er hårdfør over for frost – altså “frostsikre” som nogen vil kalde det. Følger man disse 4 råd, vil man ikke opleve nogle frostsprængte krukker.

  • Fyld krukken op med lecanødder i bunden og bland evt. lecanødder i pottemulden. Herved undgår man, at jorden bliver for kompakt. Hullet i bunden risikerer ikke at blive stoppet til af jord på denne måde, så overskydende vand ikke kan komme ud. Desuden undgår man jord på terrassen.
  •  Sørg for at hæve krukken 1-2 cm fra jorden, så overskydende vand kan løbe ud. Hermed opnår man en veldrænet jord og undgår at rødderne rådner – og selvfølgelig, mindsker risikoen for frostspræning.
  • Konisk formede potter, med en større diameter for oven end for neden, lader nemmere jorden arbejde sig opad når frosten sætter ind. Lukkede potter egner sig derfor ikke til at stå ude om vinteren. 
  • Hvis krukken er tømt for vinteren, så vend den på hovedet, så der ikke kommer vand i, som senere kan give skader ved frost.