Her kan du finde priser og billeder af vores flis-typer. Flis vejer meget lidt, hvilket gør det ekstra attraktivt at hente selv, da man kan køre med en hel kubikmeter af gangen på en almindelig trailer. Medbring din egen, eller lån en af vores, så læsser vi for dig. (vores trailere har plads til 750 liter flis)

Vi tilbyder også levering af flis. Kontakt os på mail, tlf. eller bestil online på HSG.dk (der kan priserne ses inklusiv levering)

Flis afhentningspriser:
Stammeflis / træflis 250 L (ca. 90 kg)125 ,-
Barkflis 250 L (ca. 90 kg)100 ,-
Tilbehør:
Ukrudtsdug 1×15 meter 40g/m259 ,-
Fiberdug 1×15 meter 80g/m289 ,-
Bred ukrudtsdug 2×25 meter 40g/m2169 ,-
Kraftig ukrudtsdug 3×25 meter 80g/m2595 ,-
Har du brug for en større mængde og levering? – Kontakt os gerne, så laver vi et godt og uforpligtende tilbud til dig. Indhent et tilbud her.

Er du interesseret i et uforpligtende tilbud flis, kan du hurtigt og nemt sende en efterspørgsel i kontaktformularen herunder. Vi kan også fanges på telefon: 4041 7915

Husk at angive mængde og leveringsadresse.

Flis levering

Vi kan levere både træflis, kakao-skaller, pyntebark og barkflis til hele Danmark i løs vægt og i bigbags. Uanset om du har adresse i Jylland, på Fyn eller Sjælland, kan vi hjælpe med billig flis til dit næste haveprojekt.

I Holstebro og omegn kan vi tilbyde leveringer med egen tiptrailer, det betyder at vi kan levere inden for få timer hvis det kræves, til en fordelagtig pris. Byer hvor vi kan levere samme dag er henholdsvis Holstebro, Struer, Lemvig, Vinderup Idom, Ulfborg, Aulum, Vemb, Hjerm, Skave, Bækmarksbro, Mejrup, Tvis, Halgård og Sørvad.

Vi kan også være behjælpelig med flis leveret i bigbags. Vi leverer flis i bigbags til hele Danmark. Køb flis i bigbags online her.

Træflis / Stammeflis

Træflis er den klassiske flistype som har en flot lys farve. Træflis bliver brugt til flere forskellige ting som f.eks.:

  • Ukrudtshæmmende bunddække omkring hæk og i bede.
  • Faldunderlag på legepladser.
  • Belægning på gangarealer og stier.

Fordelen ved træflis fremfor barkflis og kakao-skaller er dets holdbarhed. Træflis formulder ikke ligeså hurtigt som de andre flistyper, og man skal derfor ikke efterfylde ligeså ofte. Træflis bliver mere gråligt i farven med tidens løb og begynder først at formulde efter 4-7 år, alt afhængig af underlaget.

Vores træflis har en flot og ensartet størrelse på ca. 25-50 mm.

Barkflis

Barkflis kaldes også for dækbark og en meget populære flistype grundet dets meget naturlig udseende, som falder i ét med naturen. Barkflis bruges ofte til:

  • Ukrudtshæmmende bunddække omkring hæk, træer og i bede.
  • Belægning på naturstier og gangarealer.
  • Dekorative sammenhæng i haven og i krukker.

Modsat træflis så formulder barkflisen hurtigere, hvilket har både fordele og ulemper. Den eneste ulempe er omkostningen og arbejdet der er i at skulle efterfylde oftere. Fordelene ved at barkflis hurtigt omsættes er at der i den forbindelse frigives naturlig næring til den underliggende muld.

Vores barkflis er lavet af barken fra danske nåletræer og måler ca. 10-150 mm. i størrelsen.

Flis af kakao skaller

Kakao skaller er en forholdsvis ny flistype i Danmark, som på ingen måde er ligeså kendt som barkflis og træflis. Kakao skallerne har nogle helt utrolige egenskaber, som kan være meget fordelagtige i haven.

Kakao skaller er ligesom de andre flistyper ukrudtshæmmende, men kræver kun et lag på 3-5 cm. for at lukke af for ukrudt.

Noget af det mest fantastiske ved kakaoskaller er at det modvirker dræbersnelgle. Flis af kakaoskaller har et naturligt indhold af koffein og theobromin, der virker som gift mod dræbersnegle, myrer og biller. Du kan derfor beskytte dine planter i højbede og bede ved at bruge kakao skaller som bunddække.

Når man udlægger kakaoskaller, skal man sørge for at underlaget er godt fugtigt, men ikke sumpet. Efter udlæggelse af omkring 3-5 cm. bør man vande kakaoskallerne grundigt, da dette skaber en naturlig skorpe, som holder flisen på plads.

Pinjebark / Pyntebark

Pinjebark er en eksklusiv form for barkflis, der har et helt unikt udseende med et rød/brunligt skær og en meget ensformet størrelse. Pinjebarken kaldes også for pyntebark.

Pinjebark bark produceres primært i Portugal, men også i mindre grad i Frankrig. Pinjebarken udvindes af barken fra portugisiske pinjetræer og bliver typisk sejlet til Danmark, hvilket ligger til grund for den høje pris sammenlignet med almindelig træflis og barkflis.

Ved import af pinjebark er det nogle meget stramme regelsæt, som er skabt for at beskytte den danske natur ved at forhindre skadelige mikroorganismer, insekter og bakterier i at komme til landet via f.eks. pinjebark. Derfor bliver alt pinjebark gasset og varmebehandlet inden det ankommer til Danmark.

Pinjebark fås typisk i størrelserne 15-25 mm. og 25-50 mm.

Flis til haven

Der er en god grund til, at flis er et meget populært produkt hos både private husejere og anlægsgartnere over hele landet.

Flis er et ukrudthæmmende materiale, som er nemt at lægge ud og kan købes til fornuftige penge. Husk at man skal lægge et lag på mindst 10 cm. for at undgå ukrudt.

Udover at være ukrudthæmmende, så bevarer et godt lag flis også jordens fugtighed helt op til overfladen. Når jorden holdes fugtig helt op til den oprindelige overflade, som ellers er skiftevis tør og våd, gør det at jorden er brugbar for rødder og jordbundsorganismer i netop den del, som er mest rig på næring.

Fordele ved brug af flis i haven:

  • Flis er ukrudthæmmende i lag tykkere end 10 cm.
  • Flis giver planterne mulighed for at udnytte jorden helt op til overfladen
  • Flis beskytter mod erosion
  • Flis forbedrer mængden og variationen blandt mikroorganismer i jorden
  • Flis beskytter jorden mod sammenpresning